Manó bölcsesség

“Ne hajolj meg a sors előtt, csak azért, mert az úgy kívánja. "Élj a szív törvénye szerint!
"Akinek célja: a helyes élet – annak eszköze: az emberség.”
(Tatiosz: A szív törvénye)

2012. május 29., kedd


 Mivel ösztönösen rettegsz a kiszámithatatlan dolgoktól és a ...
..meglepetésektől, ezért a kritikus alaptermészetednek szüksége van a keretek által nyújtott biztonságra. Azaz fontos, hogy ismerd az életed övező határokat, legyen szó akár a munkáról, vagy az érzelmekről.

Fenntartásaidból eredően, a külvilágból érkező hatásokkal szemben bizalmatlan vagy, ezért igyekszel minden dolgot a megfelelő helyre tenni.

Ez a fajta rendszerező hozzáállásod azonban alkalmassá tesz arra, hogy a mások által lényegtelennek tűnő apróságokat is észrevedd. Mivel ezeket magadban tartani nem tudod, így a kritikáid hamar felszínre kerülnek. Ezek többségét ugyan segítségnek szánod, a legtöbben ezt mégis félreértelmezik.

Önbizalomhiányod hátterében az áll, - hogy nem szereted magad. Ezért érzel lelkiismeret furdalást, amikor a szeretteid helyett önmagadnak vennél, vagy adnál valamit...

Esetedben az érzelmeket a szellemiség ébreszti fel. Vagyis tudnod kell, hogy miért vagy szerelmes.

Kapcsolataidat a hűség mellett, a határtalan gondoskodás jellemzi. Így akár egy "szolga", úgy teremted meg a családodnak mindazt a kényelmet és biztonságot, amelyet Te magad talán sosem, vagy csak mérsékelten élvezel.

Egészséged vonatkozásában érzékeny pontok: az idegrendszer, a gyomor és az altest. Túlzott aggódásodból eredően bőrbetegségek, illetve hipochondria előfordulhat.
Érzéseidbe nem igazán tudod beleélni magad, viszont kiiválóan..

..tudod elemezgetni azokat. Fenntartásaid és félelmeid miatt a kapcsolataid nehezen és körülményesen indulnak, ennek hátterében a biztonság és a tökéletesség keresése rejtőzhet.

Esetek többségében az érzelmeidet nem a szíved, hanem a rendszerező elméd irányítja. Ilyenkor saját magadnak is meg kell magyaráznod azt, hogy miért vagy szerelmes.

Mivel biztosra akarsz menni, keresztkérdések százai, helyzetgyakorlatok tucatjai előzik meg a végleges érzelmi döntésed. Talán ezért is van az, hogy a biztonság fokozása érdekében korábbi iskolatársaid közül vagy akár a munkahelyedről választasz magadnak olyan partnert, akit már ismersz.

A szint, melyet a másiknak el kell érnie, mindig önmagad. Ezt sokan félreértik, pedig nem akarsz Te jobbat (hiszen az feszélyezne), de rosszabbat sem Önmagadnál.

Érzelmeidbe sokszor lényegtelen apróságnak tűnő dolgok is negatívan szólhatnak bele, ilyen lehet a dohányzás vagy akár a körömrágás. Sikeres "teszt" esetén döntésed valóban végleges, hiszen képes vagy a társad akár élete végéig is szolgálni.

"Nagy szád" amellyel kapcsolataidban a legtöbb problémád akad két okra vezethető vissza, az egyik a tökéletesség, a másik a félelem.

Kiváló kritikai érzékedből táplálkozó észrevételeid, zsörtölődéseid környezeted ugyanis nem mindig tudja hova tenni. Partnered ezért gyakran úgy érezheti, hogy állandóan "piszkálva van" mindenféle apró-cseprő dolog miatt. Pedig csak alakítani szeretnéd... és ha szép szóval nem megy, akkor marad a "piszkálás". Ekkor kerülnek felszínre a bírálataid, olykor az ócsárolásaid, melyek egyfajta segítségként is értékelhetőek, hiszen nem teszel semmi rosszat, egyszerűen csak elmondod a másiknak, hogy milyen messze van még a tökéletestől...

A másik eset egy kicsit bonyolultabb, hiszen itt a partnered sokszor még be sem fejezte a mondanivalóját, máris zúdítod csípős, tapintattól mentes tényeket felsorakoztató véleményed. Az ok: a félelemben keresendő. Mivel nem kerülik el a figyelmed az apró jelek és mozzanatok, mindent észreveszel, és a számodra idegen jelektől megijedsz. Pesszimista látásmódod csak elősegíti azt, hogy a megfigyeléseidhez valami történetet is kreálj. Mikor már minden általad felfedezett apróságot a helyére tettél vélt vagy valós történetedben, vársz...
Mégpedig az "indító szóra" (néha csak annak első hangjára), hogy kitörhessenek belőled a sokszor valóban bénító elképzeléseid. A hatás nem marad el, főképp akkor nem, ha igazad is van...

Szélsőséges esetekben sajnos ugyanez a félelem és gátlásosság vezethet oda, hogy tartós viszony helyett felszínes kapcsolatokban keresel megoldást.

Harmonikus kapcsolatban azonban Te vagy a leghűségesebb és a leggondoskodóbb társ!

Hozzád illő jegyek: Bika, Ikrek, Rák, Szűz, Skorpió, Bak, Halak

forrás: http://www.asztropatika.hu/szuz_szerelmi_horoszkopja.php

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése