Manó bölcsesség

“Ne hajolj meg a sors előtt, csak azért, mert az úgy kívánja. "Élj a szív törvénye szerint!
"Akinek célja: a helyes élet – annak eszköze: az emberség.”
(Tatiosz: A szív törvénye)

2010. március 27., szombat

Érezd Jól Magad (www.deruselet.hu)

"Amikor a boldogság kapuja bezáródik, egy másik kinyílik, de sokszor olyan hosszan nézzük a zárt kaput, hogy nem vesszük észre a számunkra kinyitott kaput."
A boldogság kapuja

A kapu vagy ajtó szimbolikus lehetőségeket rejt .

Jelképe lehet egy új, ismeretlen megismerésének, amire vágyunk. Utat mutathat a sötétségből a fény felé, a kilátástalan helyzetből. Úgy érezzük, hogy egy lehetőség rejlik benne, hogy a mindennapjainkból, például: a magányból, a betegségből, a félelemből, a meg nem értettségből,a bizonytalanságból esetleg a szegénységből is sikeresen utat találjunk általa. De ez a szimbólum többet is rejt magában, késztet bennünket arra, hogy ezt átlépjük és egy másik új világ felé vezessen bennünket. Ezt a kaput nekünk kell megtalálnunk és észrevennünk ,lehet, hogy nem olyan látványos mint a katedrálisok kapujai vagy a hindu temlopmok bejáratai, de ezeket a kapukat belülről látjuk, érezzük.
Rá kell arra döbbenünk, - és az élet meg is tanít minket erre-hogy nem az anyagi világ az, amely életünket boldogabbá teszi, hanem meg kell találni lelki egyensúlyunkat, boldogságunkat ahhoz, hogy emberhez méltó életet élhessünk,amelyben elmondhatjuk, hogy minden napunk arról szólt,hogy milyen öröm is élni, ebben adni és elfogadni a szeretet. bekapcsolódni az örök körforgásba.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése